Мить нашого життя

Калейдоскоп новин

Відеомолитва


Мультимедіа

Православні медіа-ресурси

Баннер
Баннер
Монастыри и храмы УПЦ
Баннер
Як відзначатимуться поминальні дні в Черкаській єпархії
24.04.2020 18:24

Як відзначатимуться поминальні дні в Черкаській єпархіїУ зв'язку з наближенням поминальних днів (гробки) Черкаська єпархія повідомляє, що панахиди на міських кладовищах за встановленою традицією цьогоріч через карантинні заходи звершуватися НЕ БУДУТЬ!
Духовенство Черкаської єпархії у Фомину неділю, чи на Радоницю у вівторок, присутнім НЕ БУДЕ!

Важливо пам'ятати, що для наших покійних рідних і близьких головним являється молитва. Панахида яка звершується священнослужителем у храмі за покійними така ж сама, як і а кладовищі. В силу обмежень збиратися у храми великому скупченню людей ви можете принести панахиду, написати записку за упокій і залишити її на панахидному столі. На протязі цих днів, як і кожен день, у храмах звершуються панахиди. Під час служіння панахид, будуть пом'януті імена ваших померлих. Дуже добре і похвально для православного християнина молитися і самому. Було б добре цей день присвятити також і самостійній молитві вдома за померлих прочитати акафіст за спокій спочилих (о упокоении усопших), 17-ту кафізму, або чин літії за спочилих який може звершувати мирянин. Чин літії за спочилих адаптований для звершення мирянами вдома, або на кладовищі.
Молитвами святых отец наших, Господи, Иисусе Христе, Боже наш, помилуй нас. Аминь. Христос Воскресе из мертвых, смертию смерть поправ, и сущим во гробех живот даровав. (тричі). Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь. Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша; Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради. Господи, помилуй (тричі). Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь. Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго. Господи, помилуй (12 разів). Приидите, поклонимся Цареви нашему Богу. Приидите, поклонимся и припадем Христу, Цареви нашему Богу. Приидите, поклонимся и припадем Самому Христу, Цареви и Богу нашему.
Псалом 90: Живый в помощи Вышняго, в крове Бога Небеснаго водворится. Речет Господеви: Заступник мой еси и Прибежище мое. Бог мой, и уповаю на Него. Яко Той избавит тя от сети ловчи, и от словесе мятежна, плещма Своима осенит тя, и под криле Его надеешися: оружием обыдет тя истина Его. Не убоишися от страха нощнаго, от стрелы летящия во дни, от вещи во тме преходящия, от сряща, и беса полуденнаго. Падет от страны твоея тысяща, и тма одесную тебе, к тебе же не приближится, обаче очима твоима смотриши, и воздаяние грешников узриши. Яко Ты, Господи, упование мое, Вышняго положил еси прибежище твое. Не приидет к тебе зло, и рана не приближится телеси твоему, яко Ангелом Своим заповесть о тебе, сохранити тя во всех путех твоих. На руках возмут тя, да не когда преткнеши о камень ногу твою, на аспида и василиска наступиши, и попереши льва и змия. Яко на Мя упова, и избавлю и: покрыю и, яко позна имя Мое. Воззовет ко Мне, и услышу его: с ним есмь в скорби, изму его, и прославлю его, долготою дней исполню его, и явлю ему спасение Мое.
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь. Аллилуиа, Аллилуиа, Аллилуиа, слава Тебе, Боже (тричі).
Со духи праведных скончавшихся, души раб Твоих, Спасе, упокой, сохраняя их во блаженной жизни, яже у Тебе, Человеколюбче. В покоище Твоем, Господи, идеже вси святии Твои упокоеваются, упокой и души раб Твоего, яко Един еси Человеколюбец. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу: Ты еси Бог, сошедший во ад и узы окованных разрушивый. Сам и души раб Твоих упокой. И ныне и присно и во веки веков. Аминь: Едина Чистая и Непорочная Дево, Бога без семени рождшая, моли спастися душам их.
Кондак, глас 8: Со святыми упокой, Христе, душу раба Твоего, идеже несть болезнь, ни печаль, ни воздыхание, но жизнь безконечная. Икос: Сам Един еси Безсмертный, сотворивый и создавый человека: земнии убо от земли создахомся и в землю туюжде пойдем, якоже повелел еси, Создавый мя, и рекий ми: яко земля еси и в землю отъидеши, аможе вси человецы пойдем, надгробное рыдание творяще песнь: Аллилуиа, Аллилуиа, Аллилуиа. Честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу Тя величаем. Рабом Божиим (имена) вечная память. Вечная память (тричі).
Души их во благих водворятся, и память их в род и род. Христос воскресе из мертвых, смертию смерть поправ, и сущим во гробех живот даровав (тричі).

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Останні коментарі

Реклама

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер

Статистика

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні1788
mod_vvisit_counterВчора3101
mod_vvisit_counterМісяць41587
mod_vvisit_counterЗа весь час3351369

Зараз онлайн: 37
Офіційний сайт Черкаської єпархії УПЦ