Мить нашого життя

Калейдоскоп новин

Відеомолитва


Мультимедіа

Православні медіа-ресурси

Баннер
Баннер
Монастыри и храмы УПЦ
Баннер
Запитуйте – відповідаємо!
29.04.2020 12:19

Запитуйте – відповідаємо!З благословіння священноначалля Черкаської єпархії засновуємо нову рубрику «Запитай священника». На цю електронну адресу: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript будь-хто із читачів нашого сайту може надслати своє питання, і хтось із священнослужителів надасть письмову відповідь у вигляді короткої замітки на цьому ж інформаційному порталі.


Хочемо зауважити, що на запитання, які несуть агресію, політичний підтекст, розпалення міжконфесійної ворожнечі відповідь надаватися не буде. Ті, хто хочуть якось зпровокувати редакцію сайту, можуть навіть не намагатися цього робити. Відповіді на питання, які надійшли протягом тижня на вказану електронну адресу, будуть викладуватися щоп'ятниці. Така форма співпраці з парафіянами впроваджується нами задля духовно-просвітницької роботи. Це може бути розбір важких місць Священного Писання, творів святих отців та вчителів Церкви, питань, що стосуються богослужбово-літургічної частини тощо.
Зворотнє листування редакції з дописувачами не передбачене, власником даної електронної скриньки є редакція єпархіального сайту.

 
Як відзначатимуться поминальні дні в Черкаській єпархії
24.04.2020 18:24

Як відзначатимуться поминальні дні в Черкаській єпархіїУ зв'язку з наближенням поминальних днів (гробки) Черкаська єпархія повідомляє, що панахиди на міських кладовищах за встановленою традицією цьогоріч через карантинні заходи звершуватися НЕ БУДУТЬ!
Духовенство Черкаської єпархії у Фомину неділю, чи на Радоницю у вівторок, присутнім НЕ БУДЕ!

Важливо пам'ятати, що для наших покійних рідних і близьких головним являється молитва. Панахида яка звершується священнослужителем у храмі за покійними така ж сама, як і а кладовищі. В силу обмежень збиратися у храми великому скупченню людей ви можете принести панахиду, написати записку за упокій і залишити її на панахидному столі. На протязі цих днів, як і кожен день, у храмах звершуються панахиди. Під час служіння панахид, будуть пом'януті імена ваших померлих. Дуже добре і похвально для православного християнина молитися і самому. Було б добре цей день присвятити також і самостійній молитві вдома за померлих прочитати акафіст за спокій спочилих (о упокоении усопших), 17-ту кафізму, або чин літії за спочилих який може звершувати мирянин. Чин літії за спочилих адаптований для звершення мирянами вдома, або на кладовищі.
Молитвами святых отец наших, Господи, Иисусе Христе, Боже наш, помилуй нас. Аминь. Христос Воскресе из мертвых, смертию смерть поправ, и сущим во гробех живот даровав. (тричі). Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь. Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша; Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради. Господи, помилуй (тричі). Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь. Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго. Господи, помилуй (12 разів). Приидите, поклонимся Цареви нашему Богу. Приидите, поклонимся и припадем Христу, Цареви нашему Богу. Приидите, поклонимся и припадем Самому Христу, Цареви и Богу нашему.

 
ПАСХАЛЬНЕ ПРИВІТАННЯ Високопреосвященнішого СОФРОНІЯ, Митрополита Черкаського і Канівського, православному духовенству, чесному чернецтву, та всім вірним чадам Черкаської єпархії Української Православної Церкви
17.04.2020 08:04

ПАСХАЛЬНЕ ПРИВІТАННЯ Високопреосвященнішого СОФРОНІЯ, Митрополита Черкаського і Канівського, православному духовенству, чесному чернецтву, та всім вірним чадам Черкаської єпархії Української Православної ЦерквиУлюблені у Господі всечесні отці, іноки та інокині, дорогі браття і сестри!
ХРИСТОС ВОСКРЕС!
«Воскресение Христово видевше, поклонимся Святому Господу Иисусу, единому безгрешному, Кресту Твоему покланяемся, Христе»
Чим ми, православні християни, відрізняємося від інших людей? Саме тим, що поклоняємося Хресту Господа нашого Ісуса Христа і славимо святе Його Воскресіння. Хрест Христовий і Його Воскресіння є суттю нашого життя, нашої віри і нашої надії. В цьому був і залишається головний сенс нашого народження, життя і смерті. За словами святого святого апостола Павла, «якщо Христос не воскрес, то проповідь наша даремна, даремна також віра ваша» (1 Кор. 15:14).
Через Його Хрест і Розп'яття нам відкривається і дарується невимовна таємниця Божественної любові. Нам відкривається Бог як вічна справжня любов, як любов, яка жертвує собою заради інших, заради людей і народів, заради всього світу. Більшої такої любові немає і не може бути. Христос, Син Божий, являється нам на Хресті як Бог, Який не тільки закликає до любові, але і показує Свою любов, жертвуючи Своїм життям заради інших людей. Голгофська жертва Христа є одкровенням великої таємниці самопожертви Божественної любові, якою Бог обіймає і милує все людство, все творіння. І немає більшої любові за ту любов, коли хтось жертвує своїм життям заради ближніх своїх. Тому тільки ті люди і народи, які живуть цією жертовною любов'ю можуть вважатися духовно живими і гідними життя вічного.
Крім того, що чесним Хрестом Христовим нам відкривається і подається велика любов Божа, а його несенням ми стаємо гідними життя вічного, Хрестом відкривається нам ще одна велика істина: Христове Розп'яття на Хресті відкриває нам сенс людських страждань. В особі Розп'ятого Христа і двох розбійників, розіп'ятих разом з Ним на Голгофі, представлений весь людський рід. Тобто страждання є долею всіх людей на землі, але причини, через які страждають люди, різні. Згідно Євангелія, одні страждають через свої гріхи, інші через гріхи своїх батьків, а треті заради того, щоб через них прославилося Ім'я Боже. Так, на Голгофі через страждання Сина Божого, Господа нашого Ісуса Христа, проявилася любов Божа. Через страждання один розбійник очистився від гріхів і злочинів, які він колись вчинив, - і, розп'ятий за них, він змив їх своєю кров'ю і своїм покаянням. Інший же розбійник - той нерозкаяний грішник, який теж постраждав на хресті - своєю ненавистю до Бога і своїми злочинами зробив безглуздим не тільки своє страждання, але і все своє життя.
Отже, те, що відбувалося на Голгофі, відбувається протягом всієї історії людства. Праведники страждають, щоб через страждання очиститься, як золото очищається через вогонь, щоб їх праведність засяяла вічною святістю.
Для людей грішних, які розкаюються в своїх гріхах, страждання стає джерелом чесноти, переродження, мудрості і знання, по слову апостола Павла: «Через великі утиски треба нам входити у Боже Царство» (Діян. 14:22). У той же час люди, які не мають віри і покаяння в своїх гріхах, в стражданнях стають ще грубішими, впадають все глибше і глибше в духовне засліплення, ненависть і озлоблення на Бога і на людей.
Ось чому ми поклоняємося Хресту Христовому і Воскресіння Його славимо! Ось чому Хрест і страждання Його стають перемогою над смертю і ліками безсмертя, джерелом воскресіння і життя вічного. Те, що здається абсурдним, стає джерелом глибокого сенсу. У цьому і є таємниця Христового Воскресіння як закваски нового життя.

 
Митрополит Черкаський і Канівський Софроній очолив Великодні урочистості у Михайлівському соборі
19.04.2020 14:00

Митрополит Черкаський і Канівський Софроній очолив Великодні урочистості у Михайлівському соборіСьогодні вночі за уставом Православної Церкви розпочалися Великодні урочистості. У кафедральному Михайлівському соборі Черкас їх очолив Високопреосвященніший митрополит Софроній.


Зважаючи на вимоги держави про посилений карантин з метою запобігання коронавірусної інфекції, Світла заутреня і Божественна літургія, а також все, що передує Пасхальній службі, правилося усередині собору за участі лише кліриків. Всі вони також дотримувалися вимог карантинної безпеки. Парафіяни ж мали можливість спостерігати за святковим богослужінням в режимі он-лайн.
Вже традиційно до собору була привезена лампада, запалена від Благодатного Вогню, який напередодні у Велику Суботу з ласки Божої зійшов у Єрусалимському храмі. Безпосередньо з Єрусалиму до Києва його доставили спецрейсом представники УПЦ.

Прес-служба Черкаської єпархії

 
У Пасхальну ніч Блаженніший Митрополит Онуфрій звершить Літургію з молитвою про припинення епідемії
18.04.2020 12:53

У Пасхальну ніч, 19 квітня 2020 року, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій здійснить Великоднє богослужіння з молитвою про припинення коронавірусної епідемії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.


У зв'язку з обмеження пов'язаними з карантином та з метою уникнення скупчення великої кількості віруючих, які щороку бажають потрапити на Великодні богослужіння, що очолює Предстоятель Української Православної Церкви, він буде звершувати Пасхальну літургію у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі Феофанії.
Під час цієї Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій піднесе особливі молитви про припинення епідемії в Україні.
Наразі, перебуваючи у доброму здоров'ї та гарному самопочутті, Архіпастир готується до звершення Пасхальної служби і зустрічі Світлого Христового Воскресіння.

 

church.ua

 
<< Перша < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Остання >>

Останні коментарі

Реклама

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер

Статистика

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні1930
mod_vvisit_counterВчора2709
mod_vvisit_counterМісяць18952
mod_vvisit_counterЗа весь час3328734

Зараз онлайн: 36
Офіційний сайт Черкаської єпархії УПЦ